Rechten en plichten voor cliënten
Als u sociaal medisch advies van ons ontvangt, heeft u als cliënt rechten. Deze hebben wij voor u uitgeschreven.
Inzagerecht
U mag het afgeronde advies als eerste inzien voordat het aan de opdrachtgever wordt verzonden. U kunt bij de adviseur aangeven of u gebruik wilt maken van het inzagerecht. Wij sturen het advies dan eerst aan u toe. U heeft daarna twee weken de tijd om het advies in te zien. U kunt dan ook gebruik maken van het correctierecht en het blokkeringsrecht.
- Voor kinderen tot 12 jaar hebben de ouders/voogd recht op inzage.
- Voor kinderen vanaf 12 jaar moet het kind de ouders/voogd toestemming geven om het advies in te zien.
- Kinderen vanaf 16 jaar krijgen het advies zelf toegestuurd.
Correctierecht
Ziet u in het advies nog spelfouten, een verkeerde datum of gebeurtenis, typefouten of andere feitelijke onjuistheden? Dan kunt u dit aan ons laten weten. Met het correctierecht kunt u niet de beoordeling van de adviseur of de uitslag laten veranderen.
Blokkeringsrecht
Wilt u niet dat het advies aan de opdrachtgever wordt verstuurd? Dan kunt het advies laten blokkeren. U moet dit dan zelf doorgeven aan de adviseur. Wanneer het advies klaar is ontvangt u bericht. Ook dan kunt u het advies blokkeren. Het advies wordt dan niet aan de opdrachtgever verzonden.
Het advies blijft wel bewaard in uw persoonlijke omgeving. U kunt het advies dus ook later downloaden en zelf aan de opdrachtgever geven.
Blokkeren van het advies kan nadelige gevolgen hebben voor u. De opdrachtgever kan dan besluiten om u geen voorziening, vergoeding, vrijstelling of ontheffing te geven. Wilt u weten wat de gevolgen zijn? Vraag dit dan aan uw contactpersoon.
Bij een aantal soorten adviezen die horen bij de Wet SUWI geldt geen blokkeringsrecht, dit zal de adviseur dan met u bespreken.
Extra informatie
Bij Argonaut Advies werken meerdere artsen die elkaar kunnen vervangen bij afwezigheid. Zij hebben daarmee ook toegang tot uw medisch dossier. Daarnaast worden kwaliteitschecks op de dossiers uitgevoerd door de stafarts. Als u hier bezwaar tegen heeft, kunt u dit laten weten bij de adviseur of aan ons bedrijfsbureau. Ook kan het zijn dat de beoordelend adviseur uw aanvraag en zijn bevindingen anoniem inbrengt in casuïstiekbesprekingen in het kader van intercollegiaal overleg.
Met betrekking tot het maken van beeld- en geluidsopnames willen we u erop wijzen dat we hierin de richtlijnen van de artsenfederatie KNMG volgen.