Training

trainingen argonaut

Argonaut Advies biedt verschillende trainingen aan voor klantbegeleiders van gemeenten. Hieronder vindt u een overzicht van specifieke trainingen. Uiteraard kunt u bij Argonaut Advies ook terecht voor trainingen op maat. Denk bijvoorbeeld aan een training voor klantbegeleiders in het zelf kunnen uitvoeren van indicaties.

Training: Onderkennen van signalen van psychische problematiek (‘rode vlaggen’)

Afwijkend gedrag, denken of voelen kan een belangrijk signaal (‘rode vlag’) zijn van psychische problematiek. In de training ‘Rode Vlaggen’ maken we klantbegeleiders vertrouwd met het herkennen van deze rode vlaggen. Daarnaast maken we de eventuele samenhang met psychische problematiek inzichtelijk. Deze training duurt 4 uur.

Training: Globaal beoordelen van werkvermogen

Het werkvermogen is het vermogen om aan de eisen van de huidige of toekomstige baan te kunnen voldoen. Werkvermogen is afhankelijk van diverse factoren. In de training ‘Beoordeling van Werkvermogen’ bieden we klantbegeleiders een systematische aanpak aan. Hiermee kunnen zij zelfstandig een QuickScan van de relevante factoren maken. Dit kan een belangrijke bijdrage leveren aan het inschatten van zelfredzaamheid en afstand tot de arbeidsmarkt. Ook kan men beter mogelijke indicaties voor nader onderzoek en/of diverse voorzieningen inschatten. Deze training duurt 2 uur.

Training: Werken met ROM of digitale screening

ROM en digitale screening zijn waardevolle hulpmiddelen binnen de diagnostiek en het volgen van de cliënt. Tijdens deze training leren we klantbegeleiders deze instrumenten te gebruiken en interpreteren. Het doel is dat de klantbegeleiders uiteindelijk deze instrumenten zo zelfstandig mogelijk in kunnen zetten, ook bij het opvolgen van een cliënt. Deze training duurt 4 uur.

Training: Oplossingsgerichte gespreksvoering

Deze bewezen effectieve behandelmethode binnen de GGZ kan in korte tijd een belangrijke verandering in het denken van de cliënt bewerkstelligen, gekoppeld aan veranderingen in gedrag. De oplossingsgerichte benadering plaatst de cliënt echt centraal. In deze training maken we de klantbegeleider vertrouwd met het concept en de basiselementen van oplossingsgerichte coaching. De training wordt gegeven in 4 dagdelen.

Meer informatie over onze trainingen?

Wilt u meer informatie over de trainingen of wilt u een training op maat? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen

Contact
  • 088 229 80 80
  • info@argonaut.nl
  • Soestdijkerweg 17, 3734 MG Den Dolder